Rrotat me tel, "biçikletat"e fëmijërisë, çfarë të kujtosh më parë?!

Nga vitet`55` biçikletat numeroheshin me gisht ne Gjirokaster. Ne lagjen Pazar i Vjeter kishte vetem Gavril Paparizua dhe ca muaj edhe Kosta Kuruni qe rrinte me qera ne shtepine e Ilo Iljadhit.

Po femijet nuk ishin pa “biçikleta”. Ata argetoheshin me “biçikletat” e dores, me dhe pa timon, rrota teli te madhesive te ndryshme, ja si kjo ne foto qe “shoferi” e drejtonte me nje shufer po prej teli.

Kush ka perdorur biciklete te tille me nje rrote sot duke e kujtuar ndihet me siguri emocional e me plot kujtime. Me to bridhej sokake me sokake e rruge me rruge lagjeve te qytetit.

Femijet e Pazarit te Vjeter , ata te Lagjes Teqe po dhe lagjeve te tjera me to vinin rrotull rruges se nenkalase, ca i merrnin me vete e benin xhirro ne fushen e vjeter. Beheshin dhe gara, me fitimtare dhe te humbur.

Stervitet dhe argetimet ishin jo te organizuara po me inisiativen e vete femijeve, kush te dilte i pari, kush te kish rroten me te madhe prej teli, kush te mburrej me shume po ishte dhe bukur, me zbavitje mbreselenese.

Çfare te kujtosh me pare!!