“ Pse mi nuk do ngalasemi fare?”- “ E si nuk do angaliasemi….!”

Porte me porte, sic i kane shtepite ne Gjirokaster, ato di shoqet dhafet sot i bene ne Disatance siç porosit i Madhi, dhe me te drejte, i zuri goja lesh, po kush te degjoje, kokebodilet?!

-He mi, ku do ta pime kafen sot?

-Ti ne penxheren tende dhe une ne timen!Eshte urdher s`ka shaka!

-Pse mi, nuk do ngalasemi fare?

-Mos e kaperce pragun e deres!S`ka me nje kembe te djepi, nje kembe te puna! Rri rehat!

-Edhe mua s`me bejne kembet! –Une e shpirti tim e di! U mbyllem si Filani njehere!

– Mua mu ç`a hunda per nje duhan, pa me te tjerat jam ne rregudh, kam hequr dore me kohe e me vafte!

– U ç`thua mi, je me periz?

-Eeee, ai Maluli e ka fajin. Rri tjetri si duduk tete metra larg!

-E mi korbe, nje mende me ti! Ashtu dhe Ai timi, u shushate fare!

– Ishim lule me pare, po na u be kjo flame peshqesh

– Kenga vu e vu…kendonte dhe femila ne barkun e nenes…

– He mi te kujtohet, kendonin tek Lukuramat, luanim dhe moter e vella…

– U ç`me gjete menden, po saiset, po virat, po poçefshehot?

– Po ti je e madhe! Ku i mban mend te gjitha!

– Pse mi e voçkel jam ?!Nuk i degjoj une daulet cdo dite? Po kush te degjoje, derrjaret?!

– E pe mi, domino mbi tarace! Bejne trimin po do vene si dashi te kasapi!

– E degjove ate italianen mi, rupi supi ja u beri moralëve…

Po ajo mi, gole shpuara, suratpllakoja!

– Po cmimet mi? Ne Tirane mi, pa ketu ç`ka, nje alkol per duart, te voçkel, 2mije leke, nje uthudh 3 mije leke.

-Ku i shpie mushka xhanem, qe mos i hengçin ato leke!

– Gjejne shesh e bejne pershesh.

– Po dhe shteti ç`te beje? Edhe i Madhi, ku ta kete menden me pare?!

– Une thom me kopan ne puçke te kokes qe te vene mend!

– Turp te kene! Hane nga gole e fukarait. Ç`duan moj, te na bejne berbecul!

– Bithemedhenjte qe u dalçin trutë u dalçin!