Prof.dr. Valter Memisha:" Gjithë jetën e tij Prof. Muzafer Xhaxhiu është marrë me fjalën dhe artin e fjalës"

Gjithe jeten e tij prof. Muzader Xhaxhiu eshte marre me fjalen dhe artin e fjales dhe , me vepren “Fjalor i te Folmes se Gjirokastres’, kalon nga fjala tek fjalori.

“ Me kete veper ai na zbulohet me komponentin tjeter te personalitetit, ate gjuhesor, qe nuk qendron poshte te tjereve, shkruan ne krye te librit Prof.dr. Valter Memisha dhe vazhdon: Profesori ka synuar te fuse ne fjalor fjalen e ketij qyteti te gjurmuar ne vite…Ato jane si guret qe kane ndertuar vete Gjirokastren.Ne to ndiene Palortone e Varroshin, Hazmuratin e Dunavatin, Manalatin e Granicen,lagjen “Pllake” e Qafen e Pazarit, ndien zerin e aneve, te vajzave e te nuseve, zerin e burrave te rende e te mencur qe, jo vetem jetuan, po bene dhe histori…Me interes te madh ne kete fjalor jane dhe disa qindra fjale te urta, ku mencuria dhe urtesia gjirokastrite ka ditur te skalise dhe te latoje ne menyre te thuket te se folmes se vendlindjes se autorit, pervojen e vet te shumanshme qindra e mijeravjecare”.