Kujtesë/ Një pjesë e Gjirokastrës në dy pamje, ja si ka ndryshuar!

Kete foto te viteve 30 e ka percjelle ne fb Teodor Bilushi qe here pas here na kujton me foto te vjetra se si ka qene dikur Gjirokastra.

Kjo foto eshte dhe model per te bere krahasime, per te vendosur perballe saj edhe pamjen e sotme te kesaj zone.

Po i percjellim pamjet:

Pamja e pare:

Kisha e Varoshit dhe lart ne kodren e Shtufit Teqeja qe gjirokastritet dhe sot i thone Teqeja e Baba Manes.E bukur duket, plot hijeshi, dhe me gjelberim. cdo objekt ne vendin e vete, me hapesira te lira.

Ja dhe pamja e kesaj zone sot.

Ja si eshte transformuar, nje ndryshim i dukshem qe nuk ka ndodhur sot dhe as ne nje dite po qe nga vitet 50 te e larte kur u ndertuan depot e duhanit dhe fabrika e cigareve, pastaj me radhe apartamente, shkolla rruge dhe krejt kodra me pallate.

Kuptohet ndryshimet jane bere nga rritja e popullsise dhe nevoja per strehim dhe punesim te njerezve. Kjo mesa duket ka qene ne plan te pare qe ka prishur pejsazhin e pare per te hedhur beton pa kursim ne kurriz te gjelberimit.

Ja kjo ka ndodhur!