Kujtesë/ Ne foto, Grupi Folklorik i Lagjes Varrosh i qytetit të Gjirokastrës

Kjo foto eshte e vitit 1978 kur jeta kulturore e folklorike ne Gjirokaster ishte shtrire edhe ne lagjet e saj.

Kujtojme se cdo lagje kishte grupin e vet folklorik me pjesemarres te rinj, te reja dhe te moshuar.

Sipas nje programi te pervitshem, hartuar nga sektori i muzikes i pallatit te kultures, ne shtator apo fillim tetori ne sheshin e Çerçizit organizohej takimi i grupeve folklorike te lagjeve.

Ato konkuronin me kenge dhe valle popullore.

Pergatitjet fillonin heret dhe punohej me seriozitet, mbeshtetur nga puna drejtuese e muzikanteve dhe korifejve te kenges popullore te lagjeve.

Me drejtimin dhe organizimin e grupit folklorik te lagjes Varrosh merrej muzikanti Tolo Njocko, drejtuesi veteran i bandes frymore te qytetit.

Shikojeni foton me kujdes dhe na shkruani, ke njihni dhe perse dallohej si pjesemarres ne grupin folkloriok te lagjes.