Kujtesë/ Ja kush ka qënë regjisori i parë i teatrit të kukullave në Gjirokastër

Nuk dime nese ka patur para viteve 44-er teater te kukullave ne qytetin e Gjirokastres, po te sigurte jemi qe shfaqjen e pare per femije e ke vene ne skene regjisori Milto Hido.

Me pare Milto Hido kish vene ne skene dhe kish lojtur edhe vete pjese teatrore dhe komedi por ne vitin 1952 u ngarkua edhe per ngritjen e teatrit te kukullave, me aktore amatore, pjese e grupit amator te teatrit dhe estrades, disa dhe ne kete fotografi qe po percjellim.

Kontributi i regjisorit Milto Hido nen drejtimin e trupes amatore te Teatrit te Kukullave ka qene vecanerisht i dukshem pas vitit 1961 me shfaqje te bukura e me nivel te larte artistike ne skenen e ish pallatit te kultures.

Shfaqjet e kesaj periudhe e me pas ndiqeshim me gezim dhe kenaqesi nga femijet e kopshteve dhe te shkollave te ciklit te ulet.

Veprimtaria e teatrit te kukullave vazhdoi per vite me radhe edhe nen drejtimin e aktorit dhe regjisorit te njohur Osman Buzo qe me gjeresisht do flasim nje here tjeter.