Kujtese/ Dikur, piktoret e rinj te Gjirokastres midis tyre dhe te paharruarit Azis Angoni dhe Thimjo Fili

Piktoret ne kete foto jane te gjithe me rol dhe veprimtsari atistike per qytetin e Gjirokastres. Njeri me i mire se tjetri e te gjithe bashke te talentuar dhe me kontribute ne fushen e piktures.

Piktura ka qene e ka mbetur per ta dashuri, pasion dhe, mbi te gjitha talent, shprehur prej tyre ne nje radhe vepra te ekspozuara ne ekspozita lokale e kombetare, vecanerisht pas viteve 80 e ne vazhdim.

Përmes artit te pictures ata kane percjelle per shijen dhe kenaqesine e publikut gjirokastrit e me gjere Gjirokstren me pejsazhin e mrekullueshem, shtepite karakteristike, portrete te njerezve te thjeshte.

Cdo dite per ta ka qene pune dhe krijim ne leter e tellajo, ndjenje, emocion dhe art.

Sic i kemi njohur te gjithe te qete e te menduar , fjale pak e pune shume, Jorgon e Janin , te ndjeret Azis Angoni e Thimjo Fili, te dashuruar me profesionin qe nuk rreshten duke pikturuar si profesionist te vertete.

Le te themi si i keni njohur, punet e tyre me te mira qe mbani mend, ku punojne sot piktoret e rinj ne foto tani profesore ne profesionin qe ushtrojne, te kujtojme dhe nderojme dhe ata qe nuk rrojne me por qe kane lene pas vepra te bukura artistike.