Di Gjirokastritët/ "Malulin e Ke mbi Kokë, Vjen e Ikën si Xhindet në Përroin e Cfakës!"

– E mo, – e pyeti i dyti te parin.- I bere detyrat per sot?
– I bera po nuk me dalin mire llogarite…

– Ja se te mesoj une: Shkruaj: E para, mos ferko syte, e dyta, sapunis duart, e treta, mos ve duhan ne gole, e katerta qe eshte genjeshter me bisht, mba periz…Si thua i ben dot?

– Si perpjekur e ke marre! Dale,mos u vjas , se nuk me shkruan moligua.

-S`ka me avash avash sa te behet bellua dash, se te ha pisua!Mesohu t`i besh punet fap e fak, po c`te them ti dhe diten e ke vedha gjumin.

– E mire, mire, jepi, se nuk me pret puna, do vete ne “shkodhe”!
Te parit iu be surrati filxhan kur i diti zuri ne gole shkodhen.

– Pse mo, vetem do vec, te shkon ne bark pa mua ?
– E po mire dhe di dhafe dhe e mbidhim:Mos ha me te di duart, faqen ruaje cdo dite…

-Po ç`i ke keto pallavra?!Nuk te shkojne me mua! Kesaj i thom te zeç hundet!

-Nuk jane pallavra se Malulin e ke mbi koke, vjen e iken si xhindet ne Prroin e Cfakes. I ke degjuar?

-Shiko veten, se mua me eshte rregjur lekura.

– Fidhove nga te trashat tani! Ore, koqe, flase me mende une, jane gjera qe paguhen me koke e duhen bere, nuk flet kot nje bote e tere. E more vesh, s`ka me koriere, foli dhe i Madhi, flet me baza ai!

– Degjo, se s`ta kam me oreksin! Ne daç eja ne daë mos eja! Une ika ne shkodhe , mbase gjejme dhe ndonje tavoline boshe , se kush e shkon kohen ne kembe.

– E mire, mire, ikim, cimbisim dhe ndonje gje pa nga neser, te ngrohemi ne diell, ne shtepi!

– Do sho sa do e mbaç dhafin!Ketu do jemi!