Gjeni gjirokastritin qe e ka ne maje te gjuhes shprehjen He mo, si ma more sabahun?

 

Eshte gjirokastrit po nuk flet puro si gjirokastrit. Ama nje te mire e ka! E do gjuhen e pare, pra te folmen puro gjirokastrice, po ne perdorim jo me cdo fjale te bukur te saj.Ka veshtiresi si shume te tjere si Ai, here ketu e here andej, ka marre dhe nga gjuha e te tjereve.

Sa takohesh me te, pyetja e pare qe te bene eshte: He mo, si ma more sabahun? , shprehje e pelqyer edhe per te tjeret qe e duan dhe e ruajne te folmen e prinderve.

Tani pyetja tone: A e njihni kete njeri ne Gjirokaster qe e perdor shpesh kete shprehje?, si i thone fjales dhe qe pa gdhire mire, po ndonjehere dhe ne dreke kur i del gjumi vone, e ashtu ne fb ne komunikim dhe jo me miqte qe e percjelle per ta dhe virtualisht me deshiren e mire qe sabahu te gjithe t`i gjeje shendoshe e mire.

Per te lehtesuar kujtesen tuaj, ne ndihme po ju vijme me disa te dhena qe lidhen me karakterin dhe cilesite e tij.

Per moshe qe ka nuk eshte fare pa floke bile ka harxhuar jo pak leke qe t`i shtohen dhe mos i bien, futet ne kategorine e burrave te paraqitshem dhe te kujdesur ne veshje, sevdalli i potinave dhe syzeve te diellit, ka hob muziken dhe i bie disa veglave deri dhe buzuqit, bene dhe kenge po me shume percjelle per te tjeret muziken e botes…

Tani e gjeni dot emrin e gjirokastritit qe e ka ne maje te gjuhes shprehjen He mo, si ma more sabahun?!