Freski dhe kujtime nen hijen e Rrepeve shekullore

Gjirokastra dhe fshatrat e saj eshte e pasur me monumente te natyres, te vlersuara te tilla edhe disa Rrepe shekollore si Rrapi i Fushëbardhës,Rrapi i Mashkullorës(!),Rrapishte e Mashkullorës, Rrapi i Çerçizit ne sheshin me te njejtin emer (!) , Rrapi i Libohovës e shume te tjere .

Cdo rrap ka nje histori e cdo njeri ka nje kujtim ndersa ka pushuar dhe eshte freskuar ne muajt e nxehte te veres nen hijen e tij.

Vecanerisht kur je larg, ne mergim, nga objektet e natyres qe te kujtohet me shume vec shtepise, avlise , pemeve e luleve te kopshtit tend, mendja te rri edhe tek Rrapi ne qender te fshatit rreth te cilit ke pushuar, ke kenduar, ke hequr valle e ke pritur dhe percjelle nje mik.

Eh sa shume kujtime ka njeriu per Rrapin e vendlindjes! Duhet nje nate e gjate dimri per te treguar!