A Eshtë Gjiton i Mirë Ai që Shikon nga Vrima e Çelsit?!

 

Nuk e dime ne thuhet dhe sot po dikur kjo pyetje behej dhe jo vetem ne Gjirokaster.

Opinioni i pergjithshem ka qene se Gjitoni i mire te hap deren sa te degjon zerin, sa degjon çokun e portes dhe te thote Urdhero brenda!

Nje gjiton i tille eshte i gjendur, por tani dhe thuhet: A eshte i mire ai gjiton qe shikon nga vrima e çelsit!

Ben mire a keq kjo ha dhe diskutim.

Ndoshta ndodhe nga situatat dhe kushtet, opinionet dhe trazirat ne kohe te caktuara. Keshtu dhe mund te jete, po krejt ndryshe nga “qytetaria e pare” me marredhenie te mira mes gjitoneve, me hyrje e dalje , me porte te hapur, hekuri i se ciles vendosej ne te ngrysur te dites, kur shtepia binte per te fjetur.

Tani qe kjo shprehje ka nderuar ne kuptim na shkon mendja tek “syte magjik “ qe jane vendosur ne dyerte e apartamenteve. Ato ta kene fajin?

Diskutim ka sa kohe jemi te shqetesuar se marredheniet ne gjitoni edhe jane lekundur kur duhet solidaritet, mbeshtetje dhe ndihme per njeri tjetrin.
Si thoni?!