Zbuloni se çfare fshihet pas portes se shtepise!...

Kjo eshte njera nga portat e jashtme te shtepive te medha te qytetit te Gjirokastres, e Angonateve.

Si kjo porte ka me dhjetra ne lagjet e qytetit, nje pjese monument kulture.

Ne pamje, e vrare dhe e goditur nga motet e shkuara, nga borerat dhe shirat, duket sikur s`ka levizur nga vendi dhe na shpie shume larg ne histori dhe origjine te saj po na mungojne te dhenat te flasim per to.

Duke e pare, tjeter gje na ben pershtypje, femija kureshtar qe do te dije se cfare fshihet pas portes, pas portes se shtepise..

Sa kujtime, sa te fshehta dhe histori,sa mall e nostalgji…