Duararta Ruho Bineri që me avlëmënd prodhon qilima e rrugica në Qafë të Pazarit ne Gjirokastër

Ne qytetin e Gjirokastres ka funksionuar ndermarrja e prodhimeve artistike, me repart te pare ate te qlimave ku punonin 70 gra ne avlemende me 2 turne.

Pergjegjes ishte Perlat Ikonomidhi me profesion piktor dhe Pëllumb Puci dizenjator.

Disa nga puntoret e ketij reparti kane qene dhe Marjeta Bala, Merzo Mevlani, Tasha Sporea, Paqo Zani, Hervo Tushe,Eli Dushi, Shpresa Avdalli, Sose Dano etj.

Pas viteve 90 kjo ndermarrje u mbyll dhe grate punetore ose qendruan ne shtepi ose zgjodhen profesione te tjera.

Njera prej tyre Ruho Bineri ne nje nga dyqanet e pazarit nisi punen me avlemend, prodhimin e qilimave dhe rrugicave.

Ajo eshte mjeshtre ne kete pune, e vleresuar per prodhimet shume cilesore, te pelqyera edhe nga turistet, nje pjese te te cilave i ekspozon dhe ne deren e dyqanit.

Eshte e vetmja ne Pazar qe ushtron zanatin e mesuar qe heret.

Per pune cilesore dhe moshe qe ka meriton cdo fjale te mire dhe cdo vleresim!

Shendet e jete te gjate i urojme!