DHIMO PAÇELI - Biznesmeni që në Dyqanin e tij të Dhuratave në Qafë të Pazarit Ulte Çmimet për Ditën e Shën Valentinit!

Kohë më parë, gjirokastriti Ylli Asllani, me detyre Këshilltar i Presidentit te Republikës, në faqen e tij ne fb shkroi:

“Nuk quhet se je ne Pazar nese nuk takon Dhimo Paçelin, mikun tim të mirë gjirokastrit”.

Pas këtij statusi, shperthyen dhe vlerësimet:

Filip Llukani: Eshte e vertet.
Paqsor Aliko: Lezeti i qytetit.
Francy Fausto: Dhimua eshte miresia vetë, zemra e paster.
Sazan Braja: E Drejtor, Drejtor, ndrin.
Akil Dhrami: Paçeli eshte simboli i qeshjes me shpirt ne qytetin tone….
Aleksander Muçi: Gjithmone i qeshur e fjale embel, ky eshte Dhimo Paçeli.
Irena Shehu: Thuhej njehere e nje kohe, por tani ate e takon më shpesh te pazari i ri Tirane.
Kiço Dhima: Po the Gjirokaster ke thene Dhimo Paçeli dhe i ke thene te tera.
Jorgo Xuhano: Dhimo është figure po qe te dy jeni vellezerit e mi. Ju uroj te jeni mire famljarisht.
Ylli Asllani: Te paçim Xhorxh!
Pando Bediava: Jasu Dhimo!
Sokol Sino: Ku je mo deputet.
Paqësor Bedaj: Ylli Asllani..Ka kohe qe me te vertet ky Dhimua nuk duket me pazarit, rralle e per mall del.
Engjëll Serjani: Personazh në rol parësor.
Pavli Kosta: Dhimo te lumte, mire je me shendet, po kupola te ka dale pak.
Renato Tushe: O zoti Ylli nuk o plaken ndonjeherë këta miqtë e tu?!
Ajdin Gjini; Dhimua na ka ngelur në bythë.
Tani Xhaferi: Ne bithe mo gjigand thomi…

Sokol Sino, i entuziazmuar per foton e Dhimos në Qafë të Pazarit: Ku je deputet, ndersa Ylli Lazo: lojtari i qytetit (bilardo). U rikthye legjenda, aty prape? thotë Tani Xhaferi, ndersa Iljaz Hashorva: Respekte z. Dhimo. Paqesor Bedaj shprehet i shqetësuar që per ca kohe Dhimua nuk eshte dukur ne Pazar se sipas tij dhe te tjereve eshte shfaqur rralle e per mall.

Jano Stefani: Ish gjitoni im Dhimo Paçeli. Të lumtë Ylli Asllani që na shmalle! Nqs e takon bëji të fala!.
Ylli Habipi: Ka qenë dhe është gjigand, respekt!
Shkelqim Hajno: Eshte njeri pa moshë Paceli.

Dhimo Paceli, për ata që nuk e njohin është figurë publike në Gjirokastër. Kujtojmë se punën e ka patur gjithmonë në Pazar; dikur mangazinier ne ndermarrjen e riparim sherbimeve dhe instrumentist i orkestrës së hotel Turizmit.

Pas vitit `90 nga të parët në Qafë të Pazarit hapi një dyqan me dhurata që frekuentohej nga banoret vendas dhe turistet e huaj. Ndryshe nga tregtare te tjere luante me çmimet dhe bente lëshime, sidomos ne festat.

Në Diten e Shen Valentinit shtonte mallin, cilesor që dhe e ofronte me çmim te arsyeshem. Nuk bente si ca që rritnin cmimet. Perkundrazi. I kenaqte te gjithe, dhe ata që nuk shikonin nga sytë po që në Ditën e Shenuar të shprehnin ndjenjat me nje dhuratë të bukur dhe cilësore.

Këtë cilësi e sjellje me klientet Dhimua e kishte, ndaj dhe miqtë e shumtë që ka e nderojne dhe respektojne, sikunder nuk i kursejne klikimet për mikun e tyre, “burrë pazari”…