Alpinistet e shquar te Luftetarit qe kane shkelur pothuajse te gjitha majat e maleve te Shqiperise

Dikur Gjirokastra kishte ekipe qe nuk vleresoheshin te “ dores se dyte” se cdo ekip kishte profilin e vet, zgjedhjen ne nje nga sportet e vogla dhe masive.

Ekipi i alpinizmit futej ne grupin e ekipeve te medha, me pjesemarrjen e gjere te rinise. Vec ngjitjeve masive ne majat e maleve, marshimet ne Malin e Gjere, te Lunxherise etj, ekipi perfaqesues i alpinizmit ishte i organizuar, me lojtare te zgjedhur, nga me te shquarit ne marshime e ngjitje, jo vetem ne masivet e Gjirokastres por dhe ato te rretheve te tjera.

Beheshin dhe gara ne ngjitje, per te kapur majen me te larte, ne Nemercke, ne Malin e Tomorit e gjetke. N keto gara ne shkalle kombetare eshte dalluar dhe vleresuar edhe ekipi i alpinizmit i Luftetarit, sikunder tregohet edhe ne keto dy foto te percjella ne faqen e tij ne fb nga alpinisti i shquar me shoke shume i atyre viteve, Agron Kore.