in

Po rikonstruktohet xhamija, prane vendit te shenjte te Baba Arshiut ne lagjen Cfake te Gjirokastres. Sa shume kujtime!

Ne lagjen Cfake te qytetit te Gjirokastres ka disa kohe qe flitet per nje ngjarje, per nje vend te shenjte, sic eshte mekami i Baba Arshiut.

Jo vetem banoret e lagjes por dhe qytetit e dine kete vend te shenjte, mekam ku eshte varrosur sheh Baba Arshiu.

Nese kthehemi prapa ne kohe, pas vitit 1967 u shkaterrua xhamija dhe njera nga ambientet, ndertesa me shkalle dhe nje hark guri, per disa vite u kthye ne kopsht per femije dhe dyqan i lagjes.

 

Me kalimin e viteve, braktisje shume vjecare, pas 90 u punua per ringritjen e objekteve te kultit dhe sot, sic duket dhe ne fotot e Sokol Karaullit, po restaurohet plotesisht, ndertesa dhe xhamija.

Duket pune e bukur dhe pergezuese,njekohesisht emocionuese per shpirtin e besimtareve qe e kane dashur dhe e duan kete vend te shenjte.

What do you think?

Written by admin

Gjirokastriti ne breza e ka trasheguar mikpritjen po a ka ndryshuar?

Caji i cilit mal eshte me i mire?