Pejsazh-qëndisur bukur në gjergjef me muline, përvojë dhe keshilla nga Jani Barxo për qëndistaret

Pervoja e piktorit Jani Barxo eshte nje e mire e dobishme per te gjitha qendistaret qe punojne ne gjergjef.

Ja cfare thote per eksperiencen profesionale dhe keshillon:

Unë aplikoj një vepër artistike në qëndisje që mund të jetë pejsazh, natyrë e qetë , portret dhe kompozim.

Kam punuar nga fundi i viteve 90- të dhe kam marë pjesë në dy Ekspozitat Kombëtare në Tiranë.

Mbas 90-ës kam bërë punë të ndryshme për të mbajtur familjen.

Tani që jam i lirë fillova përsëri.

Vështirësia është te tonet e ngjyrave që vendos, se kur e ke muline të duket një ton tjetër dhe kur e vendos në gjergjef mund të stonojë me ngjyrat e tjera që ke vën.

Tjetra është,drejtimin që i jep mulines,nga drita mer tone të tjera,pavarsishtë se është po e njëjta.Kjo bie në sy shume ne portrete.