Kujtesë për patriotin dhe publiçistin e shquar gjirokastrit Veli Hashorva

Si  sot 45 vjet me pare,ne Stamboll,pushoi se rrahuri zemra e patriotit dhe publicistit te shquar gjirokastrit Veli Hashorva.

Ka qene nje patriot i nderuar,publicist,botues i
gazetes “Drita”ne Gjirokaster,delegat ne Kongresin e Lushnjes,ka marre pjese dhe ne shume aktivitete te tjera per mbrojtjen e ceshtjes kombetare.

Veli Hashorva vec gazetes Drita ka lene dhe nje jeteshkrim te plote per jeten dhe veprimtarine e tij te lidhur ngushte me figura patriotesh te Gjirokastres me te cilet e lidhte ceshtja kombetare.