Ennio Morricone, kompozitori legjendë i muzikës së filmave të famshëm ndahet nga jeta 91 vjeç!

Ennio Morricone, kompozitori i famshem fitues edhe i cmimit Oskar, eshte ndare nga jeta në moshën 91 vjeç.

Morricone njihet më së miri ndërkombëtarisht si kompozitori i melodive të njohura si “The Good, the Bad and the Ugly”, “Once Upon a Time in the West”, apo “Chi Mai” ne filmin Zhos Profesionisti.

Ennio Morricone is rightly considered the world’s greatest living film composer, a legend whose work has reached far beyond the scorched desert-scapes of Almeria (A Few Dollars More) and the tumultuous waters of Iguazu Falls (The Mission). Much sought after by filmmakers the world over for his matchless versatility and productivity, Morricone’s innovative soundworks and truly exhaustive range of musical styles have complemented practically every conceivable movie genre there is.

Ennio Morricone me të drejtë konsiderohet si kompozitori më i madh i filmit të gjallë në botë, një legjendë, puna e të cilit ka arritur shumë përtej rrënojave të djegura të shkretëtirës së Almeria “Per Pak Dollare Me Shume” dhe ujërat e tronditshme të Iguazu Falls (Misioni). I kërkuar nga kineastët në mbarë botën për shkathtësinë dhe produktivitetin e tij të pakrahasueshëm, veprat zanore inovative të Morricone dhe gama me të vërtetë shteruese e stileve muzikore kanë plotësuar praktikisht çdo zhanër të imagjinueshëm të filmit që ekziston.

Kryeministri italian Giuseppe Conte i bëri homazhe kompozitorit të hënën, duke shkruar në Twitter: “Do të kujtojmë gjithmonë, me një mirënjohje të pafund, gjeniun artistik Maestro #EnnioMorricone.”

Presidenti italian Sergio Mattarella ofroi ngushëllime familjes së artistit “të shquar”.

“Si muzikant i rafinuar dhe popullor, ai ka lënë një gjurmë të thellë në historinë e muzikës në pjesën e dytë të shekullit të 20-të”, tha ai. “Nëpërmjet tingujve të tij, ai ka kontribuar shumë në përhapjen dhe forcimin e prestigjit të Italisë në të gjithë botën”.