Britaniku Hero 100 vjecar Tom Moore qe sot festoi ditelindjen mori 125000 kartolina urimi dhe ja si e luftoi koronavirusin

 

Ky eshte Kapiteni anglez Tom Moore,qe sot ,date 30 prill 2020 festoi 100 vjetorin e lindjes dhe Ditelindjen e tij e festoi gjithe Mbreteria e Bashkuar.

Dhe Ja sepse:

Sic na shkruan Kostaq Dodo nga Londra, Kapiteni Tom nuk eshte vetem aviator, hero ne luften kunder nazizmit.

.

Ai eshte dhe heroi qe,pasi mposhti koronavirusin,beri nje veprim njerezor:hapi nje llogari bankare ne emer te Sherbimit Shendetesor Britanik(NHS) dhe,pasi depozitoi vete £ 1,000 ftoi gjithe britaniket te ndihmojne NHS .Dhe populli i thjeshte (jo te pasurit) duke derdhur £ 5 deri £ 50 grumbulloi per rreth dy jave rreth £ 30milione.

Ja cfare ben nje njeri i thjeshte dhe nje popull me nivel, prandaj sot populli britanik uroi :

Gezuar Ditelindjen Kapiten Tom edhe per shume vite te tjera!

Kapiteni Tom Moore 100 vjecar mori sot dhe mbi 125,000 cope kartolina urimi.