Nga sot mos i hidhni me lekurat e hudhres...

Perpos vlerave ushqimore qe kane , hudhrat permiresojne shume shijen e pjatave tona. Por, pasi i qerojme lekurat e tyre ne i hedhim ne plehra. Ne fakt ato jane dicka qe mund te gatuhen dhe mund te marrim shume shije prej tyre. Nese ju duhet te grini ose ti shtypni hudhrat, merrini lekurat e tyre ,mblidhini ne nje qese dhe futini ne frigorifer. Heres tjeter qe do te beni brodo(leng vegjetal perimesh ose mishi), mund ti shtoni dhe ato. Futini bashke me erezat e tjera ne nje nape ne menyre qe me pas mos ta keni te veshtire ta hiqni nga brodoja. Nese ka amvisa te cilat e gatuajne brumin e bukes ne shtepi ne ju keshillojme ti shtypni lekurat e hudhres me nje mortaje dhe ti shtoni me pas ne brumin e bukes per ta pasuruar ate me shume nutriente.