Me kete recete me mjalte hidhni pas kraheve shume semundje...

Përpara shpikjes së antibiotikëve, mjalti përdorej gjërësisht për të trajtuar plagët apo djegiet e lëkurës.
Ai është përdorur edhe për të zbutur kollën ose si maskë lëkure. Që në lashtësi, mjalti konsiderohej si një ushqim i rëndësishëm për atletët dhe njerëzit që kryenin aktivitete fizike.
Gjithsesi ekziston nje recete e cila nese perdoret rregullisht cdo mengjes kur ngrihemi organizmi jone do te na falenderoj. Nese vlojme pak uje dhe hedhim nje luge mjalte dhe e pime esell dhe ta bejme kete gje ritual te perhershem do te shohim shume ndryshime pozitive ne organizmin tone.