Kete nuk e keni ditur asnjehere per vezet

Veza është padyshim përbërësi kryesor i një mëngjesi të shëndetshëm dhe jo vetem i tij, ajo eshte nje nga perberesit qe na jep me teper perfitime shendetesore. Por, jemi te sigurt qe keto kater gjera jo te gjithe i dine per vezet. Me poshte ne po jua listojme:

1. Vezët mund të përdoren për të trajtuar plagët
Membrana që rrethon vezën mund të përdoret për të ndihmuar në trajtimin e etheve, shërimin e plagëve të lehta, trajtimin e plagëve, reduktimin e plagëve, lehtëson djegien nga dielli, dhe ndalimin e gjakderdhjes.

2. Është më mirë të përdorni një vezë jo shumë të freskët nëse jeni duke e zier
Kjo ndodh për shkak se në vezë të freskëta, pjesa e bardhë ngjitet fort për lëvozhge, duke e bërë atë të hiqet më vështirë pasi të jetë zier shumë.

3. Ju mund të shihni se sa e vjetër është një vezë duke e vënë atë në ujë
Të gjithë ju duhet që dëshironi të dini se a është veza e freskët apo jo, atëherë mbushni një tas me shumë ujë dhe lëshoni vezët. Nëse veza zhytet në fund, kjo do të thotë se është e freskët. Në qoftë se del në majë, nuk është e freskët.

4.Vezët e pulave nuk janë vetëm ngjyrë të bardhë dhe ngjyrë kafe
Kjo varet nga lloji i racës së pulave. Vezët mund të jenë blu, blu-jeshile, ngjyrë të kuqe-kafe ose edhe pika-pika.