Kane sezon te shkurter prandaj perfitoni sa me shume prej tyre. Ja pse duhet ti hame thanat!

Ne lulishtet e muzeumeve ose mjediseve antike ne vendet e zhvilluara perendimore ndeshemi gjithmone me lulet e thanes te cilat me ngjyren e tyre te kuqe ose te verdhe i japin mjedisit nje pamje magjepsese prandaj edhe specialistët e bimëve ornamentale e rekomandojnë ate per keto mjedise. Por, ato nuk jane thjesht te bukura. Bima e thanes ndeshet shume ne librat e vjeter te shkruajtur nga shkrimtar te medhenj te huaj ku pervecse bukurise se saj edhe per shkak te vecorive medicinale. Ne mjekesine arabe dhe ne ate turke kjo bime ka qene kryesorja e uljes se temperatures, ekzemes se lekures dhe heqjes se barkut. Sot ajo po studiohet nga mjeke te huaj dhe vleresohet si nje nga frutat kryesore ne uljen e sheqerit ne gjak duke e bere nje bime shume te nevojshme per diabetiket. Prandaj ju keshillojme duke qene se eshte nje bime qe e ka sezonin e shkurter ta ruani ne frigorifer pasi nuk prishet dhe qendron gjate gjithe vitit.