Gliko për Sy dhe për Shije, Aq të Mira i Bën Drita Maliko me Origjinë nga Sheperi i Zagorisë po me Banim në Lagjen Pazar i Vjetër në Gjirokastër

Mesuesja Drita Maliko me banim ne lagjen Pazar i Vjeter ne qytetin e Gjirokastres tani eshte ne pension.

Mbaroi pedagogjiken ne kete qytet dhe ne vitet `67-`72 filloi mesuese e Ciklit te Ulet ne shkollen “Bajo Topulli” dhe `72 -`90 ne shkollen “Naim Frasheri”.

Ka titullin Mesuese e Shquar e Qytetit te Gjirokastres.

Tani qe eshte ne pension i pelqen te gatuaj dhe te pergatise gliko qe, siç thone ne lagje jane me te mirat e qe pelqehen nga grate kur mblidhen ne shtepine e saj me raste.

Me origjine Drita eshte nga fshati Sheper i Zagorise dhe thote se ka mesuar nga gjyshja dhe nena e saj(vajza e Ilia Dilo Sheperit) qe glikot i pergatisnin me te gjitha llojet e frutave qe kish fshati.

Ajo ka pergatitur disa lloje dhe po i percjellim ne faqen tone. Radhes tjeter do tregojme menyren e pergatitjes se tyre.