GLIKO ME ARRA - Sekreti i Glikosë aq të Preferuar nga Mjeshtri Çavo Kekezi!

GLIKO ME ARRA

 

Arrat i zgjedhim te vogla qe te qendrojne ne nje luge glikoje, dhe ne periudhen kur sapo kane filluar te formohen ne peme.

Arrat i veme te ziejne me shume uje.

 

 

Kur te kene zier i kullojme e i veme ne uje te ftohte. Ujin ua nderojme cdo 5 ore per tri dite me rradhe, ne gelqere qe te forcohen.

 

Vendosim sheqerin me 350 gr uje qe te zieje e te behet shurup. Arrave u futim nga nje bajame per shije dhe i veme ne shurup te ziejne si edhe glikote e tjera prej limoni dhe nerenxe.

 

Përbërësit:
Arra te papjekura (te vogla) 1000 gr ,
sheqer 1000 gr ,
bajame te bardha (te qeruara) 50 gr,
vanilje 0.5 gr .