Byfteku vjenez në faqen tonë, ja si përgatitet!

Nga Tatjana Terpo Oshafi:

Kjo eshte nje recete e byftekut vjenez.

Behet me pjese byfteku. Une e bej dhe me fileto pule, Ne fillim marrim byftekun ose fileton e presim fleta te hodha dhe e “rahim”.

E marinojme me pak kripe me majat e gishtave dhe piper, pastaj i marim me radhe, i mbushim me djathe kackavall dhe pak ara puthisim dy anesoret.

Mbasi bejme mbyshjen marrim nje veze e rafim me pak kripe dhe pak uje,

I fusim byfteket me radhe ne veze qe aty i kalojme ne galet pataj marrim 5 veze i rrafim me pak kripe pa uje.

Veme tiganin me vaj te nxehte, i fusim byfteket ne veze dhe i skuqim duke i kthyer shpesh sa te marrin nje ngjyre flori dhe duke i bere ndonje shpuarje me pirun qe te skuqet brenda.

Behen super te shijshme!