in

Kujtojme SIFE ALBANIA(Students In Free Enterprise) ku studentet e ekonomikut te universitetit te Gjirokastres u vleresuan me çimin “Spirit Award”

Disa vite me pare studente te Universitetit te Gjirokastres merrnin pjese ne aktivitetin SIFE ALBANIA(Students In Free Enterprise) qe tani mesa dime nuk organizohet me.

Pse ka ndodhur kjo nuk kemi ndonje informacion, po mire eshte te kujtojme se ishte nje veprimtari mjaft interesante ku studentet e universiteteve te vendit paraqitnin projektet e tyre ne fushen e biznesit.

Ne nje nga edicionet studentet e ekonomikut te Universitetit te Gjirokastres jane vleresuar me cmimin “Spirit Award”. Një çmim i cili vinte pas fituesve të vendit të parë nga Universitetit Bujqësor i Tiranës dhe atij të dytë të fituar nga Universiteti i Tiranës. Atehere kete cmim e dorezoi Z. Vasil Naçi president i Agna Group qe, midis te tjerave, duke përfaqësuar jurinë tha se ky ishte një çmim i meritur për studentët e Gjirokastrës të cilët konkuronin për herë të parë dhe me te vërtetë pa hile.

Prezantimi i ilustruar me pamjet në projektor evidentonin më së miri punën e studenteve me projektet e sipwrmarjes sw lirw dhe nxitwse nw zhvillimin e bizneseve ekzistuese, pwr tw zgjuar interesimin ndaj zhvillimit tw artizanatit nw Gjirokastwr.

Me njohuritw dhe aftwsitw e tyre nw fushwn e biznesit ata bashkwpunuan me artizanw tw qytetit dhe pwr tw krijuar njw mundwsi qw arti i tyre tradicional tw mund tw bwhet sa mw i njohur dhe fitimprurws ata organizuan me ndihmwn e bashkisw njw panair ku reklamuan shumw punime artizanale me lwndw kryesisht gurin, hekurin, drurin, leshin si dhe punime qwndistarie.

Nw konkurs ky eveniment u pwrcoll me njw video e cila u vlerwsua gjithashtu pwr faktin se u transmetua nw televizionet lokale tw qytetit.

Njw tjetwr fakt qw ndikoi ndjeshwm nw rezultatin e jurisw ishte pikwrisht aftwsia pwr tw bwrw prezantimin nw anglisht, duke qwnw se njw pjesw e jurisw pwrbwhej nga biznesmenw tw huaj dhe sidomos pwr faktin se fituesi  pwrfaqwsoi Shqipwrinw nw rangun botwror qw u zhvillua nw Paris.

Prezantimi nw projektor ishte njw plus nw vlerwsimin e tyre pwr faktin se juria dhe gjithw auditori u surprizua edhe  nga bukuritw qw karakterizojnw qytetin e Gjirokastrws nw pamjet e shfaqura gjatw prezantimit tw projekteve qw rrezatonin artin e tw gdhendurit tw njw qyteti nw gur dhe mjeshtwrinw e pacmuar tw njw tradite tw trashwguar.

A do te kujtohet kush per te nisur perseri nje aktivitet kaq te rendesishem?

What do you think?

Written by admin

Kengetarja Majlinda Çipi fituese e festivalit kombetar te femijeve ne Shkoder me kengen”Ç`eshte kjo daulle ç`jane keto lodra” te Haxhi Selfos

Gatim nga gjirokastritia Refo Karagjozi:Çomlek me lepur ne furre