Dalin pamjet e brendshme te Viles se Enverit. Ja surpriza qe u gjet nga luksi ne kohe varferie...

Gazetari i njohur i ‘The Guardian’ Shaun Walker është futur brenda vilës së Enver Hoxhes dhe ka filmuar ambjentet e pa ekspozuara per publikun.

Ajo qe bie me shume ne sy eshte pishina në katin e poshtëm të vilës së Enverit dhe nje dhome qe nepermjet një tuneli te çonte në një bunker per raste evakuimi.

Gazetari u shpreh se “Edhe pse shqiptarët nuk kishin akses në literaturën e huaj, Hoxha i dashuronte librat dhe kishte një shpërndarje vjetore të librave francezë që i vinin nga Parisi.” Gjithandej rafte librash, ku dominojne librat marksiste.