Çfarë kërkoi Ali Pashai për të Ngrënë kur po Rimëkëmbte Kalanë e Gjirokastrës

Flitet se Ali pashe Tepelena, kur ndërtonte pjesën perëndimore të Kalasë së Gjirokastrës, në vitet 1810 – 1822, ishte i pakënaqur nga puna e ustallarëve. Në një drekë, ndërsa hante mish e mëlçi qengji, kamarieri e pyeti nëse dëshironte ndonjë gjë tjetër:

-Po, -iu pergjigj Pashai, – më sillni në pjatë një kokë dhe një zemër ustai!

 

*Ndalohet kopjimi apo riprodhimi i artikujve pa cituar burimin /GjirokastraOnline.com