Tjetër libër me fabula i autorëve Kastriot Hadëri dhe Izet S. Çulli me motive nga Alizot Emiri

Tjetër libër me fabula i autorëve Kastriot Hadëri dhe Izet S. Çulli me motive nga Alizot Emiri.

Mençuria e Librarit legjendë, “Qytetar Nderi i Gjirokastres” Alizot Emiri (1914-1983), ashtu si ne lbrin e pare me fabula “ Ariu e gjeti llullen” me 111 fabula te autoreve te mirenjohur Kastriot Haderi dhe Izet S. Çulli, ze vend te merituar edhe ne vellimin e dyte, si vazhdim i sofres poetike dhe fabulore ne traditen intelektuale te Alizot Emirit , i cili ne nenkuptimet e veta, laton dhe gdhend fjalen e arte si nje filozofi popullore.

Sic ka shkruar Prof. Dr. Bardhosh Gaçe “ Ne boten artistike dhe shpirterore shqiptare, intelektuale si Alizot Emiri, kane qene perhere nje prush i ndezur, hokatare dhe filozofe, te mbrujtur me nje mencuri te jashtezakonshme, që kane percjelle dhe tek te tjeret nje kulture shpotitese dhe me humor, duke ushqyer shpirtin e pasur te shqiptarit”, kjo mencuri eshte percjelle nga pasardhesit e familjes se nderuar Emiri me librat e tyre per babain e dashur ashtu dhe nga dy autoret e shquar Kastriot Haderi dhe Izet S. Çulli ne gjinine e humorit , vepra te denja qe jane mirepritur me interesim nga lexuesit gjirokastrite e me gjere.

Ashtu si librin e pare dhe te dyte me fabula me motive nga Alizot Emiri e gjeni ne librarite e Tiranes, Gjirokastres etj.