Ja si Eshtë Festuar në Vitin 1937 në Gjirokastër 25 Vjetori i Shpalljes së Pavarësisë Kombëtare!

 

Ne çdo pervjetor dhe jubile, Festa e Shpalljes se Pavaresise Kombetare te Shqiperise, eshte festuar me madheshti edhe ne qytetin e Gjirokastres.

Fotot qe po percjellim per here te pare i perkasin vitit 1937.

Gjirokastra feston 25 vjetorin e Shpalljes se Pavaresise Kombetare.

Per te festuar kete ngjarje te madhe dhe historike, Gjirokastra eshte zbukuruar me flamujt e festes.

Ne foton e pare manifestuesit te moshave te ndryshme zbresin nga Qafa e Pazarit per ne sheshin e Çercizit.

Te veshur si per feste jane rreth Monumentit qe eshte peruruar me 18 Mars te vitit 1934.

Nga ballkoni i Bashkise duken titullare njeri nga te cilet duke folur.

Nese do vini re me kujdes, ashtu sikunder ne foton e pare nje hark i madh i veshur me kulpre , ne mes parualla RROFTE FLAMURI dhe ne dy anet flamuj, nje hark i tille eshte edhe ne krye te sheshit te Çerçizit te vendosur prane shtepise se Dr. Aleksander Kalivopullit.

Mbreselenese keto foto qe i percjellim per here te pare dhe qe sjellin atmosferen ne Gjirokaster te festes se 25 vjetorit te Shpalljes se Pavaresise Kombetare te Shqiperise.

Fotot per gjirokastraonline nga Xhezo Cana