"Biskotat e Krishtlindjeve" në Zvicër, dhe tradita e re e familjeve në kërkim të pemës perfekte të Krishtlindjeve në Pyll!

Atmosfera e Festes se krishtlindjeve ne Zvicër mbulohet nga ngjyra e kuqe, blu dhe rozë.

Dekorime behen në çdo shtëpi, edhe me pjesëmarrjen e femijeve.

Prinderit se bashku me femijet pergatisin biskota që i vendosin prane dritareve ne pritje te Babagjyshit, i veshur me mjeker te bardhe, me brez të kuq dhe nje kurore me drita të ndezura që mund të jetë mamaja ose motra e madhe shtepise.

Për shumë familje, një ngjitje në pyll për të gjetur një pemë perfekte Krishtlindjesh është kthyer tashmë në një traditë e këtij sezoni të dimrit.

Ceremonia familjare vazhdon me shperndarjen e dhuratave, kryesisht embelsira, pastaj shtrohet tryeza ku tradicionale është një pjatë me supë prej orizi me salsiçe dhe me qofte mishi.