Category: Histori

  1. Home
  2. Histori
Filter

Kujtesë/ Krijimtaria Letrare e Shkrimtarëve Gjirokastritë në Vitin 1973!

Shkrimtari Pano Çuka, kryetar i Deges se Lidhjes së Shkrimtarëve dhe

Lexo me Shume

Historia e Aerodromit të Qytetit të Gjirokastrës!

Në vitin 1924, ne aerodromin e qytetit te Gjirokastres , u ul

Lexo me Shume

Fillimet e Shërbimit Postar në Gjirokastër!

Mendohet se ka filluar me zyrë postare te administrates pushtuese

Lexo me Shume

FESTOHET 220 VJETORI I TEQESË SË FSHATIT HORMOVË

U festua sot 220 vjetori i krijimit te Teqesë të fshatit Hormovë me

Lexo me Shume

Njihuni/ Mamica në Filmin “Skënderbeu” është aktorja Adivije Alibali, sot 83 vjeçe!

Në vitin 1953 ne Gjirokastër u xhirua filmi “Skënderbeu”, filmi i parë

Lexo me Shume

Cilët ishin Prefektët e Gjirokastrës nga viti 1912 deri në vitin 1944!

Historia e Prefekturës së Gjirokastrës që nga shpallja e pavarsisë së

Lexo me Shume