Tani me një Dron mund të Udhëhiqni edhe Gjithë Kopenë! Vjen Çobani Dixhital...

Në Zelandën e Re barinjtë i drejtojnë bagetite nga ajri!

Ashtu edhe ne Australi dhe Britani kjo menyre e re pune me “cobenj” qe fluturojne eshte bere e zakonshme.

Nga eksperiencat e para thuhet se dronet ua kalojne edhe barinjve sepse ato e kontrollojne situaten nga ajri.

Shpikja erdhi si pasoje e nje bariu i cili e kishte blere dronin thjesht per te bere foto, por kur ua afroi ate deleve ato u tremben njesoj sikur te kishte shkuar aty vete ose me qenin e tij.

Ndihmesen me te madhe kjo shpikje e sjell ne vendet e thepisura malore ku tereni eshte shume i veshtire.

Po ashtu edhe ata që rrisin drerë, e kanë më të lehtë ta drejtojnë kopenë me dronë, pasi drerët vrapojnë më shpejt se qentë, por jo më shpejt se dronët.