Sot urojme per ditelindjen aktorin e madh te humorit

Sot urojme per ditelindjen aktorin e madh te humorit

Sot ka ditelindjen Muharrem Hoxha, aktori i madh i humorit.

I urojme Shëndet e Jete te gjate, festofte dhe 100 vjetorin e lindjes.

Muharrem Hoxha u lind më 5 nëntor 1950 në Durrës. Në vitin 1969 mbaroi gjimnazin “Gjergj Kastrioti” dhe pas ushtrise nisi aktivitetin ne skene si aktor amator dhe nga vitit 1989 si profesionist në estradën e qytetit te Durrësit, aktivitet qe e mbajti deri ne 2015-en kur doli ne pension.

Rrema i famshem sic eshte quajtur, ka luajtur ne skene dhe ne filma:

“Para nga qielli”, “Tirana, viti zero”,”Borxhliu”, “Dashuri në krisma”, “Gjithë fajet i ka paraja”, “Fundi i marrëzisë”, “Pak freskët sonte” , “Zëvendësi i grave” etj.

Per aktivitetin e ushtruar eshte vleresuar me tituj e cmime, edhe “Mjeshër i Madh” .