S'keni Para për të Paguar Drekën në Restorant? ...Lani Enët!

Një restorant në Japoni lejon të gjithë ata që janë paksa ngushtë nga gjendja ekonomike që të paguajnë ushqimin duke larë enët.

 

 

Mbajtja e porosive, pastrimi i mureve dhe kujdesi i arkës nuk mund të tingëllojë si përshkrimi më i vështirë i punës atje, por puna e një ore të thjeshtë në një restorant të Tokios mund të jetë më shumë një sfidë sesa prisni.

 

 

Mirai Shokudo, një restorant i thjeshtë në nje bodrum u hap në shtator në Jinbocho, me nje te veçante.

 

 

Megjithëse shërben disa dreka mjaft të shijshme të teishukut, tërheqja kryesore në këtë lokal të përbashkët është sistemi i tij “makanai”:

 

 

kushdo mund të regjistrohet për të punuar në darkë në këmbim të një vakti të përzemërt – dhe vlerësim i ri për llojin e guximin që duhet për të drejtuar një restorant të njohur në kryeqytetin ushqimor të botës.

 

 

Kjo mensë e krijuar në vitin 2016 ka si klientë të varfërit që nuk kanë mundësi kurrë që të hanë jashtë. Nëse nuk kanë para’, ata mund ta paguajnë faturën duke punuar për 50 minuta në restorant.