Si zgjidhet ky Ekuacion i thjeshtë Matematike që ka shtangur këdo në Internet!

Siç rezulton, mënyra më e lehtë për të ndarë zyrën tuaj është me një ekuacion matematikor në dukje të thjeshtë.

Shtim, zbritje, ndarje, shumëzim: të gjithë i mësuam këto mjete në shkollë. Disa njerëz pëlqejnë aritmetikën, ndërsa numrat janë një makth për të tjerët.

Një ekuacion i veçantë tronditi zyrën e Epoch Times. UNILAD pati një vështrim, dhe është e sigurt të themi se mbetëm të irrituar.

Ka të gjitha pjesët e një problemi cilësor BODMAS, por cila është përgjigjja përfundimtare për 15 – 1 (12 ÷ 4 + 1)?

Ekzistojnë dy metoda mbizotëruese të zgjidhjes së ekuacioneve të thjeshta. PEDMAS (kllapa, eksponentë, shumëzim, pjesetim, shtim, zbritje) dhe BODMAS (kllapa, rradhitja, pjesetimi, shumëzim, shtim, zbritje). Zgjidhja që ju arrini do të mbështetet shumë në cilën metodë jeni mësuar.

Tre përgjigje duket se po qarkullojnë nga njerëzit: 18, 11 dhe 56.

Një mësues matematike i tronditur, i pakualifikuar, thote se rezultati është 11.

Jepni mendimin tuaj para se te tregojme rezultatin e sakte 😉