Sa e njhni bimen e çikores, bimen e cila ka perdorim te gjere ne kuzhinat tona

Çikorja eshte bime e eger qe rritet kudo dhe ka gjetur kryesisht perdorim te gjere ne kuzhinat tona.
Njerëzit kanë shfrytëzuar vetitë e jashtëzakonshme të çikores në mjekësinë tradicionale për të përmirësuar shëndetin e mëlçisë, shëruar stomakun nga dhimbjet, qetësuar nervat, rregulluar rrahjet e zemrës, apo kuruar diabetin.
Ajo përmban minerale si zinku, magnezi, mangani, kalciumi, hekuri, kaliumi, acidi folik dhe vitaminat A, B6, C, E dhe K.

Vlerat Shëndetësore Të Çajit Të Çikores
Çaji i çikores është përdorur prej shumë vitesh për pastrimin e gjakut dhe përmirësimin e qarkullimit të tij.

Ai është i pasur me vitaminat A, C, B dhe K.
Grekët dhe romakët e lashtë e përdornin çaj si stimulant por edhe për pastrimin e mëlçisë dhe tëmthit si dhe kundër verdhëzës.
Ky çaj është mirëbërës edhe për shpretkën dhe u rekomandohet njerëzve që vuajnë nga gurët në tëmth.

Duhet te kemi kujdes sepse nese pime shume si ky çaj mund te na sjelle probleme me shikimin.