Rrengu i Rradhës: "Facebook do iu bëje publike mesazhet..." - Sa prej jush e kanë ngrënë?!

Dje dhe sot shume fansa ne profilet e tyre kane postuar mesazhin e meposhtem qe nuk e dime akoma se kush e ka krijuar por as qe behet llaf te jete i vertete…

Si mundet te biem pre e ketyre mesazheve dhe te tjera si keto qe shikojme cdo dite? Ju si mendoni?!

Mesazhi i Plote:

Mos harroni neser fillon rregulli i ri i facebook ku mund te perdoren fotot tuaja.
Mos harroni afati i fundit është sot!!!
Mund të përdoret në procedurë gjyqësore kundër jush.
Çdo gjë që keni postuar do të bëhet publike që nga sot – përfshirë edhe mesazhet.
Nuk ju kushton asgjë tjetër veçse një kopje dhe paste të thjeshtë.
Më mirë i sigurt paraprakisht sesa telashet ligjore dhe falje në post.

Unë nuk lejoj që Facebook apo ndonjë nga organizatat e lidhura me Facebook të përdorë imazhet, informacionet, mesazhet apo postimet e mia, si në të kaluarën ashtu edhe në të ardhmen. Me këtë deklaratë, ju njoftoj në Facebook se është rreptësisht e ndaluar të kopjoni, shpërndani ose të merrni ndonjë masë tjetër timen bazuar në këtë profil dhe / ose përmbajtjen e tij. Përmbajtja e këtij profili është informacion privat dhe konfidencial. Shkelja e privatësisë mund të ndëshkohet me ligj: Facebook tani është institucion publik. Të gjithë anëtarët duhet ta publikojnë këtë shënim.

Nëse preferoni, mund ta kopjoni dhe ngjisni këtë postim.
Nëse nuk postoni një deklaratë të paktën një herë, do të lejohet të përdorni fotot tuaja si dhe informacionet në përditësimet e statusit të profilit.
Mos harro.
Kopjo dhe ngjisni.

Algoritmi i ri zgjedh të njëjtët njerëz – rreth 25-që do të lexojnë postimet tuaja.

Nga celulari:
Mbajeni gishtin në këtë postim dhe do të shfaqet “kopje”.