Rinas/ Qendër Kontrolli Kundër Virusit Vdekjeprurës që Vjen nga Gatimi Supë Me Lakuriqë Nate ose Gjarpërinjë

Ne Rinas ka tani nje Qender me Mjeke dhe paisje te posaçme  per t`i thene ndal virusit vdekjeprures qe ka rene ne Kine dhe qe dyshohet se vjen nga  gatimi supe me Lakuriq nate ose gjarperinje.

Mbi bazen e masave te marra, po kontrollohen shtetasit kinez qe vine ne Shqiperi per te pare nese jane ose jo te infektuar nga virusi vdekjeprures.

Ne aeroportin e Rinasit jane  kontrolluar 25 shtetas kinez qe per fatin e tyre te mire nuk kane rezultuar te infektuar nga virusi vdekjeprures.

Keto masa ne Rinas jane ne mbeshtetje te udhezimeve nga OBSH-ja dhe Ministria tone e Shendetesise.

Keshtu ne aeroportin e Rinasit jane  kontrolluar 25 shtetas kinez qe per fatin e tyre te mire nuk kane rezultuar te infektuar nga virusi vdekjeprures.

Ekspertet ne Kine dyshojne se ky virus e ka burimin nga gatimi supe me lakuriq nate ose me gjarperinje dhe per kete jane marre masa te forta.

Në qytetin kinez Wuhan, e cilësuar si vatra e koronavirusit dhe është vendosur në karantinë, shfaqen video të frikshme ku njerëz vdesin në rrugë duke ecur.

Sipas Real Story, ne rruge shfaqen njerëz të shtrirë apo që bien në tokë, të tjerë që mbahen nga mjekët. Koronavirusi është një sëmundje e ngjashme me SARS që sulmon sistemin e frymëmarrjes dhe deri tani ka infektuar 800 persona në të gjithë botën dhe ka shënuar 26 vitkima..

Ministria tone e Shendetesise njofton se vendi tone paraqet rrezikshmeri te ulet per t`u infektuarnga virusi vdekjeprures qe ka rene ne Kine por qe masat e marra jane te domosdoshme.