Putin përzë Microsoftin nga Rusia dhe fut në listën e zezë Bill Gates, Xhorxh Soros dhe Jacob Rothschild

Presidenti rus Vladimir Putin ka bllokuar Bill Gates dhe kompaninë e tij. Për më tepër, Gates dhe Microsoft u vendosën në një listë kontrolli nga Shërbimi Federal i Sigurisë për shkak të “shqetësimeve për sigurinë dhe besueshmërinë”.

Heqja e të gjithë softverit Microsoft tani ka filluar në Rusi me efekt të menjëhershëm. Zëdhënësi i qeverisë Sergei Zheleznyak shpjegoi se Microsoft kryente mbikëqyrje minutë-minutë të miliona qytetarëve rusë dhe qytetarëve të vendeve të tjera.

Raporti nxjerr në pah shqetësimet e Rusisë: “Shtetet e Bashkuara, e cila e paraqet veten si një bastion i demokracisë, në të vërtetë ka kryer mbikëqyrje minutë-minutë të dhjetëra miliona qytetarëve të Rusisë dhe vendeve të tjera.”

“Të gjitha kompanitë më të mëdha të internetit që janë formuar në Shtetet e Bashkuara janë të përfshirë në këtë histori të keqe dhe këto kompani operojnë në territorin e vendit tonë,” tha zëdhënësi i Kremlin.

Themeluesi i Microsoft Bill Gates, i cili është vendosur në një listë kontrolli të shërbimeve federale të sigurisë (FSB), gjithashtu është hetuar për një rishikim të aktiviteteve të tij, në pritje të hetimit të mëtejshëm, në bazë të urdhërave të Kremlinit, të cilët këtë individ së bashku me George Soros dhe Jacob Rothschild i kane futur në listën e zezë të krijuar nga Federata Ruse.

Bloomberg raportoi se Artem Ermolaev, kreu i teknologjisë së informacionit në Moskë dhe ministri rus i komunikimeve, Nikolay Nikiforov, tha se Moska fillimisht do të zëvendësojë Microsoft Exchange Server dhe Outlook në mijëra kompjuterë me një sistem emaili të zhvilluar nga kompania ruse Rostelecom PJSC.

Vitin tjetër, programi kompjuterik i zhvilluar nga “New Cloud Technologies”, një tjetër ofrues i programeve ruse, do të instalohet në Rusi në miliona sisteme. Microsoft Office dhe Ëindoës gjithashtu do të zëvendësohen me versionet e bëra në shtëpi, tha Ermolaev.

“Ne duam që paratë e taksapaguesve dhe të ndërmarrjeve shtetërore të shpenzohen kryesisht në softuer të prodhuar në vend (rus),” tha Nikiforov, duke shtuar se nga viti i ardhshëm, zyrtarët do të “forcojnë kontrollin e tyre” në institucionet shtetërore që nuk zgjedhin alternativat e brendshme./Sot.com.al/