Profesori italian Alessandro Michetti, flet per termetet ne vendin tone

Docent I Gjeologjise ne Universitetit e Insubrias, profesor Alessandro Michetti thote se termetet nuk i ndalojme dot qe te ndodhin, dhe jemi shume larg mundesise per ti parashikuar ato.

Si nje ekspert i specializuar per rrezikun sizmik ne rajonin e mesdheut ai shprehet se,- termete te tilla si ajo qe ndodhi ne Shqiperi diten e 26 Nentorit shkaktojne modifikim te ambjentit, duke lene gjurme te tyre ne territor. Pavarsisht mundesive te pakta per ta parashikuar termetin, ajo qe mund te bejme eshte të studiojmë shenjat e lëna nga sizmat e mëparshme për të ndërtuar një histori evolutive të zonës, duke identifikuar pikat më kritike”.

Mediat italiane kujtojne se pas nje termetit qe kapercen magnituden pret 4.2, ekziston mundesia qe ne dise terene te pasura me uje te cilat jane kresisht ranore te humbasin rezistencen, duke bere qe ndertesat mbi to te zhyten.

Duke qene se ne qytetin e Durresit ishin ndertuar shume ndertesa ne kete lloj terreni, godinat qe rrane ishin te shumta.