Pranvere e mbare po me nje lule nuk vjen behari...

Gjejeni, cilit drufrutor i perket kjo peme e lulezuar, nga te parat qe i bashkohet natyres se gjelberuar ne stinen e pranveres qe vjen pas dimrit,fillon nga 22 marsi e mbaron me 21 qershor.

Pranvera e sivjetme eshte me diell dhe me shira, e ngrohte dhe e laget, ne vazhdim te presim. Po ashtu si natyra mbare duken dhe te mbjellat, pemet e lulezuara te pa vrara nga ndonje bresher.

Stina e bukurise, e gjelberimit dhe punes duket e mbare, per te mbjelle sot dhe per te korrur neser, se me nje lule nuk vjen behari thote populli.