Perse duhet ta hame mollen jeshile me lekure?

Mollet jeshile jane pakez te embla dhe majoshe ne te njejten kohe. Ndoshta nuk e kane embelsine qe te ofrojne mollet e kuqe ose butesin qe kane mollet e verdha, por vlerat qe ato kane jane me te larta.
Mollet jeshile jane nje frute i shendetshem qe ofron shume perfitime per organizmin edhe lekuren. Ato jane te pasura me fiber, minerale dhe vitamina. Ato keshillohen te hahen me gjithe lekure pasi ndihmojne dhe ne permiresimin e tretjes. Duke e ngrene mollen me lekure mbasi e kemi pastruar mire ne marrim dyfishin e vlerave ushqyese te saj .Mire eshte te pastrohet me uthull ose sode buke. Nje vecori e madhe e tyre eshte se ndihmojne ne qarkullimin e gjakut duke pasur nje nivel te ulet yndyrnash . Dhe si perfundim nje fjale e urte popullore angleze thote :An apple a day keeps the doctor away ose ndryshe ne shqip, nje molle ne dite mban mjekun larg