Për pastërtinë, shembull i mirë, jashtë portës dhe territorit te lagjes...

Gjirokastra e ka tradite pastertine dhe higjenen. Kjo brenda shtepise e jashte pragut te portes.

Por ne ambiente publike ka dhe mbetje te “hedhura me dore” nga njerez ende te papergjegjshem dhe te pa ndergjegjesuar per ruajtjen dhe mbrojtjen e ambienteve jashte territorit te shtepise apo lagjes.

E megjithate nuk mungojne dhe inisiativat per te dhene shembull sic eshte angazhimi i punonjesve te Drejtorise Rajonale te Shërbimit Kombëtar të Punësimit dhe Stafit te DRFPP  ne qytet qe moren pjese ne aksionin për pastrimin e territorit me nismën e Prefektit të Qarkut.

Shembull i mire qe duhet ndjekur edhe nga institucionet e tjera.