Pedagogia Irena Shehu" Koha Eshte Tani per Dizinfektimin e Autobuseve!

Qe ne ditet e para kur filloi te flitej per masat qe duheshin marre kunder virusit te koronavirusit, njera prej tyre ishte kufizoni levizjet me autobus, ecni me shume me kembe. Porosi qe edhe mbahet parasysh por qe jo gjithmnone mund te zbatohet.

Fjala vjen Gjirokastra eshte qytet malor , me lagje te larta si Dunavati, Manalati, Cfaka , ne periferi lagjja Zinxhira apo ne zona e  e Gerhotit dhe Viroit qe e kane te domosdoshme te udhetojne me autobus.

Lidhur me kete Irena Shehu, tani ne pension, pedagoge e njohur e Universitetit Eqrem Çabej ka ngritur nje shqetesim qe na duket i drejte po qe dhe duhet realizuar, si mase e domososhme per mbrojtjen nga virusi i rrezikshem.

Ja shqetesimi i saj si qytetare:

Ne kuader te masave te mara ne rang Republike do t’i beja thirrje bashkise se qytetit: te disifektohen çdo dite autobusat urbane qe perdoren nga qindra njerez. Kjo eshte domozdoshmeri per faktin se mund te sherbejne si burim infektimi dhe perhapjeje te ketij virusi. Koha eshte tani!, shprehet ajo ne faqen e saj ne fb.