Gruaja e Parë Presidente në Historinë e Vendit - Parlamenti Grek Voton!

Parlamenti grek do të votojë Katerina Sakelaropulu si ‘gruan e parë presidente’ në historinë e vendit.

Katerina Sakelaropulu është kryetare e Këshillit të Lartë të Shtetit nga maj 2018, me vendim të qeverisë SYRIZA dhe me 22 janar, votohet ne parlament per te drejtuar Këshillin e Lartë të Shtetit.

Katerina Sakelaropulu lindi në Selanik në vitin 1956.

Ka mbaruar studimet per drejtesi dhe nga viti 2005 pedagoge në Shkollën Kombëtare të Gjykatësve.

Ka kryer dhe detyra te tjera si Sekretare e Përgjithshëm i Këshillit të Unionit të Gjyqëtarëve të Shtetit të Këshillit të Shtetit (1985-1986), Kryetare (1993-1995 dhe 2000-2001) dhe Nënkryetar (2006-2008).

Ajo ka sherbyer per 36 vjet me radhe ne Drejtesine greke.