Nuk ka shkolle te larte per gjysmen e maturanteve te ketij viti

Sot kane dale notat e maturanteve per lenden e matematikes per vitin 2021. Mesohet se shumica e tyre jane ngeles duke humbur mundesine per te shkuar ne shkolle te larte. Ministria e Arsimit ka percjelle kete mesazh ne faqen e saj:
Maturante, ndryshimi qe kemi bere ne provimin e matematikes eshte me 3 pike per pragun e kalueshmerise.
Pra, nese me pare do ju duhej te mblidhnit 15 pike per te kaluar, tani ju duhen 12 pike.
Eshte bere ky ndryshim dhe kane mbetur 3018 maturante. Nese pragu nuk do ndryshohej do kiShin mbetur 6237 maturante. Numra shume te frikshem”.

Gjithsesi maturanteve te cilet kane dale me sukses ne kete provim ne ju urojme suksese ne degen qe ata kane deshire.