Nuk do ta besoni por nje mjek digjet i gjalle pasi u akuzua...

Një mjek që punonte në një projekt të financuar nga Mbretëria e Bashkuar në Guatemalë është djegur i gjallë pasi u akuzua për magji.

Momenti i tmerrshëm u kap në video, duke shkaktuar zemërim në Guatemala dhe në të gjithë globin, shkruan sot.com al.

Specialisti i mjekësisë dhe shëruesi tradicional Domingo Choc Che, 56 vjeç, po punonte si bashkëpunëtor në një projekt farmaceutik të University College London (UCL).

Ekipi raportohej se po shikonte ilaçet tradicionale me bazë bimore dhe po punonte me udhëzues lokalë.

Thuhet se një turmë e zemëruar i është drejtuar studiuesit, duke akuzuar Che për praktikimin e magjisë.

Ata e fajësuan atë që shkaktoi vdekjen e një anëtari të komunitetit, pasi i dha disa ilaçe.

Publikohen pamjet shokuese:

/